jueves, 12 de abril de 2012

9è Premi Terenci Thos i Codina

L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró i l’associació cultural Grup d’Història del Casal de Mataró han instaurat el Premi Terenci Thos i Codina a treballs de recerca de Batxillerat, amb el clar objectiu de fomentar el plaer de la recerca històrica en el camp de les Ciències Humanes i Socials potenciant la futura aparició de nous valors.
El premi va ser batejat amb el nom de l’il·lustre mataroní Terenci Thos i Codina (1841-1903) coincidint amb la commemoració del centenari del seu traspàs. Terenci Thos fou un prohom impulsor d’innúmeres iniciatives ciutadanes en els camps de la docència, la història, les lletres i la cultura del país, i com a advocat, fou dels fundadors del Col·legi de Mataró el 1867 i degà de la institució al tombant de segle.

BASES
  • Podran concórrer al Premi "Terenci Thos i Codina" tots els treballs de recerca realitzats per estudiants de batxillerat de qualsevol centre d’ensenyament durant el curs 2011-2012.
  • Els treballs necessàriament tractaran sobre temes relacionats amb la comarca del Maresme en qualsevol dels àmbits de les Ciències Humanes i Socials (història, art, llengua, literatura, toponímia, patrimoni, folklore, pensament, biografies...)
  • El format, el suport i l’extensió dels treballs és lliure. S’aconsella, però, no superar els cinquanta fulls DIN A4.
  • Els treballs s’hauran de presentar per triplicat en suport paper. Al primer full de cada còpia hi figurarà el títol del treball i el pseudònim de l’autor. En un sobre hi figurarà, en l’exterior, el mateix títol i pseudònim, i a l’interior del sobre tancat hi haurà les dades bàsiques de l’autor o autora: nom i cognoms, adreça, número de telèfon, curs, centre d’ensenyament amb la seva adreça i el nom del professor/a que hagi tutoritzat el treball.
  • Els treballs es presentaran a la seu de l’associació cultural Grup d’Història del Casal de Mataró (c/ Bonaire, 25 tercer pis, 08301 -Mataró) per correu o personalment els dijous de 7 a 8,30 del vespre.
  • El termini d’admissió de treballs finalitza el 10 de maig de 2012 a les 8 del vespre.
  • La dotació del premi Terenci Thos i Codina és d’un únic premi de 750 euros. També es podrà atorgar però, un accèssit de 250 euros.
  • El jurat estarà format per el degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró, que en serà el president, un representant del Grup d’Història del Casal, que en serà el secretari, un representant de la Comissió del Centenari de Terenci Thos i Codina, i dues persones més vinculades a la docència i a la recerca local que es determinaran en el seu moment.
  • L'acte de veredicte i lliurament del premi es celebrarà el febrer de 2013.
  • Els convocants es reserven la possibilitat de publicar el treball guanyador, ja sigui íntegrament, en resum o en extracte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario