jueves, 11 de febrero de 2016

IV Premi de recerca en l'àmbit de la Informació i Documentació

IV Premi de recerca en l'àmbit de la Informació i Documentació

La Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona, i el Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya convoquen el Quart Premi Recerca en Informació i Documentació al millor treball de recerca en l'àmbit de la Informació  i la Documentació, amb l’objectiu de  promoure la recerca en aquests camps i  donar a conèixer els nostres entorns professionals entre els estudiants.

El premi està dotat amb 700 euros i s’adreça als estudiants de batxillerat i cicles formatius dels centres d’ensenyament de Catalunya. El termini de presentació dels treballs finalitza el dia 15 de maig de 2016.

A tall d’exemple, els treballs poden tractar sobre el món del llibre, de les biblioteques i dels arxius, els sistemes d’informació i documentació, els arxius d’imatges i sonors, els hàbits i les pràctiques lectores, els nous formats de la informació, el llibre digital, la cerca i l’ús de la informació a Internet, la informació i els dispositius mòbils, les xarxes socials, les biblioteques i els arxius digitals, les llibreries, la gestió de la documentació a les empreses, l’estructuració dels con tinguts al web, etc.

En la seva primera edició, en va resultar guanyador del premi Joan Serra i Ortega, alumne de l’IES Pere Fontdevila de Gironella, pel treball Museu virtual de la Patum. Aplicació per iPhone. En la segona edició, la guanyadora va ser Clara Planas Torrella, alumna de l’escola La Salle Bonanova, pel treball Introducció a la col·lecció de Josep Planas Vila, que tracta un fons fotogràfic familiar de gran valor patrimonial. En la tercera edició ha resultat guanyadora Cristina Mitrica, de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, pel treball: 175 anys de biblioteca. Passat, present i futur de la Biblioteca Josep Pla de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres
 
Podeu consultar les bases de la tercera edició aquí.
Informació treta de: http://www.ub.edu/biblio/premiderecerca [2016_02_11]

No hay comentarios:

Publicar un comentario